Svedala rock festivalen

har inte bestämt mig riktigt än om jag ska jobba där i år igen :) såfall ser ni mig i öl serveringen :) alltid nice att stå där :)
'artisterna som e bokade än så länge är följande :)


Det finns en handfull svenska artister som man utan tvekan kan påstå har påverkat den svenska befolkningen i generationer. Tomas Ledin är en av dessa! Med låtar som "Sommaren är kort", "I natt är jag din" och "Snart tystnar musiken" har han sedan 70-talet berört oss och troligen är Tomas Ledin för många synonym med sommarkänslor. Han är nu aktuell med sin nya singel "Håll ut" och en stor sommarturné är i antågande. Vi är väldigt stolta över att få presentera Tomas Ledin till SommarRock Svedala 2009!




Redan 1986 släppte de sitt debutalbum "Call Of The Wild" och sedan dess har de presenterat klassiker som "It's After Dark", "Jihad" och "Sleeping My Day Away". Listan på oförglömliga låtar kan göras lång och vi är oerhört stolta över att få välkomna tillbaka D-A-D till SommarRock Svedala!



Bo Kaspers Orkester debuterade tidigt 90-tal med albumet "Söndag i sängen". Bandet har sammanlagt gett ut 8 album och sålt över 1,2 miljon plattor. Senaste albumet "8" släpptes hösten 2008. Några av deras oförglömliga hits som etsat sig fast hos en hel generation är "Puss", "Hon är så söt", "Allt ljus på mig" och "I samma bil". Med slutsålda turnéer i Sverige, Norge, Finland och Danmark har de etablerat sig som ett av Nordens mest framgångsrika band.


Ett band som inte behöver någon närmare presentation! Sättningen, med den karismatiska gitarristen Dregen i spetsen, har varit den samma sedan 1987 och de har levererat låtar som "Babylon", "Brand New Hate", "Minus Celsius" och "People Like People Like People Like Us".
Vi är otroligt stolta över att ännu en gång få presentera ett av de största namnen på den svenska rock'n'roll-scenen genom tiderna.


På två år har hon hunnit vinna en Grammis för Årets Nykomling, släppa 6 singlar, 2 album och på årets Grammis-gala var hon aktuell med fem nya grammisnomineringar i kategorierna "Årets Låt", "Årets Kvinnliga Artist", "Årets Textförfattare", "Årets Liveakt" och "Årets Album". Gör dig redo att bli totalt förförd av denna otroligt talangfulla kvinna till låtar som "Dumpa mig", "Nöjd?", "Stopp" och "Måndagsbarn".


Efter mer än en halv miljon sålda album, tio guldskivor, en platina, otaliga radiohits sedan det kommersiella genombrottet med "Miss You Miss Belinda" 1999 och över 3.000 spelningar, välkomnar Sveriges bästa rock'n'roll-band till SommarRock Svedala!



Vad händer om du tar tre framgångsrika artister och bildar en trio? Ofta blir det bara ett dåligt försök att smälta samman beundrarskaror, men ibland faller bitarna på plats och summan blir större än delarna. Så är fallet med E.M.D. Bandet består av före detta Idoldeltagarna Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo, som i varandra fann perfekta komplement. Med låtar som "All For One", "Jennie Let Me Love You" och "Alone" har de toppat de svenska listorna sedan debuten. Nu är det dags för dem att erövra SommarRock Svedala.



Kevin hade en lovande musikkarriär på gång hemma på Malta men ödet det ville annorlunda när han fann kärleken och flyttlasset gick till Arvidsjaur. Kevin lämnade soliga Malta bakom sig, men artistdrömmarna följde med till det nya hemlandet. När chansen att söka till Idol 2008 uppenbarade sig var han inte sen att ta den. Ett par månader senare stod Kevin som vinnare av Idol 2008. Sedan dess har det bara gått spikrakt uppåt för Kevin, han är nu aktuell med debutalbumet "The Beginning" och en stor sommarturné.




Under sina 30 år som artist har Hasse Andersson förtrollat den svenska befolkningen med sin charm. Förra året debuterade Hasse på SommarRock Svedala och responsen blev magisk. 16-åringar i nitar och läder stod och sjöng tillsammans med 60-åriga tårfyllda damer och tältet fullkomligt kokade. Det är omöjligt för oss att inte vilja uppleva detta igen tillsammans med vår publik.



Under de senaste åren har Anna Maria Espinosa varit aktuell som sångerska i banden Moder Jord Massiva och Club Killers. Men i höstas tog Anna Maria äntligen steget och släppte sitt efterlängtade debutalbum "Glowing With You" och hitsingeln "Everyday". Missa inte denna fartfyllda och bubblande popupplevelse på SommarRock Svedala.


Bullet är ett av Sveriges mest intressanta hårdrocksband för tillfället. Bullet kastar dig utan kompromisser tillbaka till 80-talets rockrötter där de blandar klassiska rockriff med storslagna melodier. Bullet är för tillfället aktuella med sitt album "Bite the Bullet" och en Europaturné tillsammans med Hammerfall och Sabaton. Sist Bullet var på SommarRock Svedala var som kämpande demoband 2005, nu är de tillbaka som etablerade hårdrockshjältar. Det är med stor glädje vi åter igen välkomnar Hell Hofer & Co!


Parken, Pelle Lindroth, släppte debutsingeln "Åt helvete med himlen" 2008 och den blev direkt en av vårens hetaste singlar. I september samma år kom debutalbumet "Länge Leve Parken". Parken handlar om detaljrik men direkt, dansant elektronisk popmusik med betoning på utlevelse och starka melodier. Med ett förflutet i grupper som Moder Jords Massiva och The Chrysler har Pelle Lindroth släppt ett tiotal skivor tidigare och turnerat i Sverige och resten av Skandinavien. Vi är nu glada över att Parken äntligen kommer till Svedala!


Ett av Sveriges mest omtalade och beryktade partyband och för åttonde året i rad en av de mest önskade artisterna till SommarRock Svedala. Det är med glädje vi återigen presenterar Steven Rageblá, Lucky Martin, Jeppe Kaga, Pär Plåt, Mange Manet och Bongo Uffe som tillsammans bildar den eminenta orkestern Joddla Med Siv.

För fjärde året i rad ska Perikles få äran att stänga öltältet på lördagskvällen. Det är med stor glädje vi välkomnar tillbaka detta fantastiska party-band. Det är praktiskt taget omöjligt att inte svepas med av deras underhållande show som alltid är farligt nära perfektion.


Det är kul, svängigt och medryckande. I glittrets och humorns tecken får SvenStures Poporkester såväl vuxna som barn att klappa händerna, tänderna och ändorna!



Uttagningarna till Småstjärnorna äger rum på Gamla Brandstationen 23-24 maj.

Bandets första och enda platta "Leap Of Faith" släpptes år 1994. Några år senare lades Great Pleasure i graven för att nu 2009 återuppstå enbart för SommarRock Svedala! Nytt blod bakom trummor och bas, dock inga okända ansikten! Kom och njut av både gamla och nya hits!


Turning Leaf spelar en tung blues- och riff-orienterad hårdrock med starka rötter i 70-talet. Bandets musik för tankarna till band som Deep Purple, Free, Bad Company, Led Zeppelin, Whitesnake och andra stilbildande band från den eran. Turning Leafs klassiska sättning - bestående av gitarr, hammondorgel, bas, trummor och sång - gör att bandets sound blir genuint och sina rötter troget.


Lovehandles har funnits sedan urminnes tider som ett coverband. Under de senare åren har bandet återigen börjat skriva och spela eget material. Då detta hände hade bandet namnet Emerald som var hyfsat framgångsrika under slutet av 80-talet, då deras karriär tog fart via Rock-SM. Lovehandles kallar sin musik för sumo-rock vilket innebär tyngd, energi samt tydliga melodier.


Bästa akten blir även mesta akten. För 15:e gången äger Spootlajtz tillträde till SommarRockens scen. Med sina träningsoveraller blir hela SommarRock till ett enda 50 minuters långt workoutpass i rockens tecken. Spootlajtz 15 - Sweet Boys 14

K.R.A.M. är ett partyband som lirar musik som passar alla och avnjutes helst tillsammans med en kall svalkande öl. Detta är bandets 5:e år på Sommarrock och de älskar att spela på "himmaplan". Kom och rocka med K.R.A.M. i öltältet.


Det är tungt, det är hårt och det sätter sig som ett klistermärke på hjärnan! Missa inte när Svedalas hårdrockselit än en gång lyfter taket på SommarRockens M-scen.


Bandet från Skåne som får världen att gunga. Skai har alltid ett "ess" i skjortärmen. Tidigare år har SommarRock inte bara fått se en hel gospelkör göra Bohemian Rhapsody, men även gästartister som framfört allt från Timbuktu- till Michael Jackson-medley. Årets show kommer att gå i "arenarockens" tecken och man kan aldrig veta vem eller vad som dyker upp! Det finns bara ett sätt att få reda på det ... Be There!


Svedala-sönerna i Famous Grace äntrar återigen SommarRocks-scenen. I vanlig ordning utlovas den bästa partymusiken som spelats någonsin! Döm själva, och gör det helst med din favoritdryck i ena handen och den andra i luften.


Ur Aggarps jordmån uppstod detta band, vilket kan anas i bandets namn. I Aggarps centrum hade också bandet sin första stora spelning. Bandet har också haft gig i grannbyarna Hönsingehus och Svedala. Men även långväga bort som i Bröddarp, Skabersjö och Holmeja har bandet rönt viss uppmärksamhet.


Nästan helt okända ställde Anywhere But Here upp i Emergenza Music Festival med framgång och bravur, där de bevisade vad de kunde. Tillsammans har Martin, Sasan, Joakim och Tobias sedan sommaren 2007 jobbat för att få uttryck för sin gemensamma stil som kan definieras som alternativ och emotionell rock. Publikkontakt och underhållning är lika viktigt som ett bra framträdande och grabbarna har inte svårt för att bjuda på sig själva.

Efter 3 års intensivt gigande på Sveriges alla scener och en resa till Los Angeles där de frontade fullt hus på Hollywood Sleaze Ball 08, Cascade Studio samt Cat Club på Sunset Strip, kom hårdrockarna i Lizzy Insane hem med ett skivkontrakt. Första singeln "Rock Me" släpptes i februari och sommaren spenderas med en rad spelningar följt av inspelning av debutalbumet. En rejäl överdos av rock'n'roll utlovas och en scenshow som heter duga!


olerica är ett melodic-metal-band med dubbla sångare, en kvinnlig och en manlig. De har hämtat mycket inspiration från gamla Nightwish, Evenescence, men även från betydligt tyngre metalband som Soilwork, Children Of Bodom och även Slipknot.

Basement 49 beskriver sin musik som "källarrock" med influenser från emo-världen. Oavsett hur djupt i leran du står är det bara att fortsätta rocka loss.


No Sugar Added är ett band med fyra grabbar som älskar att spela och förmedla sin musik till publiken. De spelar pop/skate/rock och spelar varierande musik, allt från mys till ös!


Artifex består av Anders (bas), Mattias (trummor), Martin (sång), Jonathan (gitarr) och Jonathan (gitarr). Bandet kommer att bjuda på en kavalkad av egenskrivna metalhits!


Average Joe är ett band på fyra killar som spelar pop-punk/skate-rock. De har spelat på ett par festivaler, bland annat i Tyskland och på förra årets upplaga av SommarRock. Att spela musik tillsammans är det bästa de vet, och det märks tydligt på scen!

Times Square är ett nystartat ungdomsrockband. Vi är fyra medlemmar - Viktor (sång och gitarr), Daniel (trummor), Johannes (bas) och Ludvig (gitarr) - alla med mer eller mindre anknytning till Svedala, så det var en självklarhet att vilja spela på Sommarrocken. Som sagt är vi ett rockband och då spelar vi såklart rock! Några av våra favoband är: Gamla Guns n´roses, Green Day, Led Zeppelin, The Hives, Linkin Park och Joddla med Siv. Än så länge spelar vi mest covers men vi har börjat skriva på lite egna låtar - har ni tur får ni höra premiären av en!





Detta är dom som är bokade än så länge men det kommer bli ännu fler !
så håll ut´thiken efetr vilka band som spelar där, försker locka dit så mycket folk man kan !
otroligt kul e där nere och mycker kul och trevligt folk !
hoppas detta gav er lite kött på benen


www.sommarrock.nu

Kommentarer
Postat av: DG

Hade en artikel på blogg.se idag, över ett tusen besökare :S

Annars med dig?

2009-05-18 @ 23:45:30
URL: http://dergham.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0